© 2011 yoyo

Van God Los (2003)

Te zien vanaf (première): 24-04-2003
Nederland, 2003, 100 min.

Stan en Maikel raken bij een roofoverval in paniek en vermoorden het slachtoffer. Hierdoor raken ze dieper in de misdaad verzeild en worden huurmoordenaars voor topcrimineel Osman. Wanneer Maikel’s vriendin Anna haar mond voorbijpraat en de politie hen begint te verdenken draait Maikel helemaal door. Anna raakt in paniek en probeert Stan, die gevoelens voor haar heeft, te gebruiken om te vluchten. Uiteindelijk staat hij voor een onmogelijke keuze: zijn vriendschap met Maikel of zijn liefde voor Anna.

Bijzonderheden:
Dit speelfilmdebuut van regisseur Pieter Kuijpers won drie belangrijke Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 2003: beste regie, beste scenario en beste acteur (Tygo Gernandt). De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de ‘Bende van Venlo’, die begin jaren ’90 veel opschudding veroorzaakte. In de bende hadden twee tieners een leidende rol. Ze werden in 1994 veroordeeld voor zeven moorden. Politie en justitie verdachten hen ervan meer dan veertig mensen te hebben gedood.

This site is protected by WP-CopyRightPro